fredag 12. desember 2008

Kaffikos med bismak

Som utplassert observatør, er forholdet mitt til EU det mest nøytrale. Men eg tykkjer Kommisjonen har fått det leitt . Dei har beint fram fått ein slett start på morgonen den siste tida.

I ei melding som kom ut her om dagen, går det fram at ein del tilsette i Europakommisjonen no må kjøpe med seg kaffi frå næraste serveringsstad. Dei tjue kaffimaskinene hjå kommisjonen er nemleg fråkopla etter at det vart avslørt at kaffien er forgifta. Ein av dei tilsette syns kaffien smakte så ille at han sende ein prøve heim til eit laboratorium i Austerrike. Prøveresultatet fekk byråkratane til å setje kaffien i halsen. Kaffien inneheldt nemlig 16 prosent meir bly enn tillate og hele 17 000 prosent for mykje nikkel.

Kaffifadesen har fått rikeleg omtale i media, mellom anna i nettavisa EUobserver
. Den italienske produsenten av kaffimaskinene er knapp med kommentarane sine – det same kan ikkje seiast om EU-motstandarane. Historia har nemleg avdekt at dei tjue maskinene til saman kosta om lag 800 000 kroner, ein sum EU-motstandarane meiner er eit godt døme på den omfattande pengebruken i Brussel. Ein talsmann for kommisjonen seier det er noko tidleg å spørje om ein skal be om å få pengane tilbake. Inntil vidare må dei høgtståande byråkratane som hadde tilgang til kaffimaskinene, drikke kaffi saman med vanlege byråkratar.

På Vest Norge sitt Brusselkontor har vi strålande kaffi – heilt utan asfaltsmak. Men så har vi heller ikkje Cimbali-maskiner.

Ingen kommentarer: